Neem contact met ons op
00800-33584266
(gratis)

Bespaar niet op uw veiligheid


Goedkope prijzen? Hier!

Wacht niet tot uw banden volledig zijn afgesleten! Koop nieuwe banden voor goedkope prijzen vanaf www.banden-giga.be. Alle prijzen zijn inclusief BTW en kosten van vervoer.

Wat te vragen bij het kopen van nieuwe banden?

De bandenindustrie zegt dat, hoewel de prijs belangrijk is, het kopen van een budgetmerk of een gedeeltelijk versleten band op lange termijn duurder kan zijn. Daarnaast kunnen zulke banden de extra grip niet hebben die bij nat weer juist zo belangrijk is.

Voordat u begint met zoeken naar nieuwe banden, vraag uzelf deze 5 eenvoudige vragen:

1. Heeft hij een goede prijs? Iedereen zal onmiddellijk denken aan de prijs en, zoals bij de meeste dingen, u krijgt waar u voor betaald. Net als bij het kopen van een auto, verschillen alle merken in prijs en u het is beter dat u er zeker van bent dat u een product koopt dat geschikt is voor het doel en een goede prijs heeft. Hetzelfde geldt voor banden.


  2. Is hij van goede kwaliteit? Een goede band kan 10 euro extra kosten, maar zal 30.000 kilometer meegaan. Een band van lage kwaliteit kan u in het begin die 10 euro besparen, maar zal uiteindelijk slechts 10,000 kilometer meegaan voor hij vervangen dient te worden.

  3. Hoe lawaaierig is hij? Veel mensen hebben lange dagelijkse ritten en het constant gebrom van luide banden kan erg frustrerend en afleidend zijn voor zowel de bestuurder als passagiers. Controleer daarom altijd het EU-etiket.

  4. Is hij zuinig? Banden van mindere kwaliteit hebben meer wrijving en weerstand op wegoppervlakken. Daardoor moet de motor van de auto voor dezelfde afstand harder werken. Een motor die harder moet werken, verbruikt meer brandstof en dat betekent meer bezoeken aan het tankstation!

  5. Staat hij stil wanneer het nodig is? Stopafstand is velen maler hoger bij banden van lagere kwaliteit, zelfs als deze banden de vereiste profieldiepte hebben. We hebben allemaal weleens ervaren dat we tijdens het rijden plotseling moesten remmen. Een goede band geeft vertrouwen en zorgt ervoor dat u stilstaat wanneer het nodig is.

  Nu heeft u de top 5 vragen die u de volgende keer moet vragen als u een nieuwe band nodig heeft. Wanneer de tijd komt om nieuwe banden te kopen, is Banden-giga.nl een goede plek om te beginnen.

  Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
  OK